Persoanele care au un regim alimentar bazat pe legume, orez brun si fructe uscate au un risc cu 40% mai mic de aparitie a polipilor colinici, formatiuni tumorale considerate precursoare ale cancerului de colon, arata un studiu.
Descoperirea a fost facuta de catre o echipa de medici din Canada, care au analizat datele de la 2.818 persoane, pe parcursul a 26 de ani. Dintre acestea, 441 au fost diagnosticate cu polipi la nivelul colonului.
De asemenea, s-a constatat ca persoanele care consuma orez brun cel putin o data pe saptamana au un risc cu 40% mai scazut de a dezvolta tumori la nivelul colonului, iar cei care consuma legume, cum sunt fasolea, lintea, mazarea, cel putin de 3 ori pe saptamana, prezinta un risc cu 33% mai mic.
„Legumele, fructele si orezul brun sunt alimente cu un continut ridicat de fibre, cunoscute pentru faptul ca ajuta in lupta cu diferitele tipuri de cancer”, a subliniat autorul studiului.
Text: Paula Rotaru
Sursa: http://news.health.com