Bucuria sărbătorilor nu trebuie să umbrească regimul unui diabetic. Poate părea o perioadă în care este permis orice, însă nu este chiar aşa. Excesele trebuie să fie mici şi trebuie întotdeauna compensate cu mişcare sau diferite tipuri de exerciţii fizice.
Nu uitaţi că diabeticul trebuie să respecte cantitatea de glucide permisă zilnic, în urma recomandărilor medicale. De aceea, o masă la restaurant poate pune o mulţime de probleme, controlul asupra cantităţilor şi ingredientelor fiind mult mai dificil. Pe lângă mâncărurile tradiţionale, care trebuie gustate şi nu mâncate în cantităţi mari, este recomandat consumul de fructe şi de legume. Salatele au şi ele un rol important şi ar trebui să fie prezente lângă fripturi, asigurându-vă că vă săturaţi mai repede.
Dulciurile, dar şi alcoolul trebuie să fie în cantităţi mici. Pe lângă alimentaţie, agitaţia dinaintea sărbătorilor este o altă problemă, din cauza faptului că există riscul de a sări peste mese.