Revista care te menține sănătos

Medicină generală

Detoxifierea organismului și beneficiile ei în procesul de slăbire

Adelina Mariş; surse: healthline.com, goodto.com
2 august 2022
Share
Detoxifierea organismului și beneficiile ei în procesul de slăbire

Ați auzit des despre detoxifiere sau detox, cum i se mai spune prescurtat, nu-i așa? Asta pentru că a devenit un termen foarte popular în zilele noastre. De regulă, presupune urmarea unei diete specifice sau care include unele produse speciale, pretinzând că astfel se poate elibera de toxinele din corp. Mai mult, ar ajuta chiar și la pierderea în greutate. Însă detoxifierea organismului nu este în sine o cură de slăbire, ci mai degrabă un proces care vine cu beneficii suplimentare asupra modului în care organismul acționează pentru a scăpa de toxine.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar Hepafort; care contribuie la scăderea colesterolului, detoxifierea ficatului, protejarea şi regenerarea celulelor hepatice.

Înainte de toate, trebuie să cădem de acord asupra faptului că organismul este „bine echipat” pentru a elimina toxinele și nu necesită anumite diete sau suplimente pentru a face acest lucru. Cu toate acestea, procesul natural de detoxifiere poate fi susținut prin anumite obiceiuri sănătoase, însă fără să fie cazul de restricții alimentare severe pentru un regim de slăbire mai rapid.

Detoxifierea organismului – ce este și ce presupune

Corpul reușește să elimine toxinele printr-un proces complex care implică ficatul, rinichii, sistemul digestiv, pielea și plămânii. Despre dietele de detoxifiere se spune că reușesc doar să ajute la slăbire. În acest context, termenul „toxină” este destul de vag definit. De obicei, poate fi vorba de poluanți, substanțe chimice sintetice, metale grele sau alimente procesate care pot afecta sănătatea.

Însă nu există dovezi științifice că dietele de detoxifiere au efectul dorit nici când vine vorba de eliminarea toxinelor, nici când scopul final este procesul de slăbire. Totuși, se pot elimina în mod eficient substanțele nedorite doar atunci când principalele organe implicate în detoxifiere funcționează normal. Așadar, acest tip de diete pot optimiza natural detoxifierea organismului.

Iar pentru oricine este atras de ideea de detoxifiere și slăbire sănătoasă, provocarea de a mânca la modul cel mai „curat” va presupune ca din meniul zilnic să nu lipsească legumele; fructele; cerealele integrale și proteinele slabe – practic, alimente integrale mai puțin prelucrate.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar AquaSlim, de la Naturalis; care datorită combinaţiei de zinc, crom şi a celor 9 extracte din plante are o acţiune complexă, ajutând la pierderea în greutate; la detoxifiere şi la eliminarea excesului de apă din organism.

detoxifierea, detoxifiere, slăbire, detoxifierea organismului, apă,

Cura de detoxifiere și beneficiile ei în procesul de slăbire

Majoritatea oamenilor sunt de părere că principala prioritate atunci când vine vorba de detoxifiere este curățarea ficatului, cu toate că ficatul de unul singur nu își poate îndeplini această funcție decât dacă funcționează normal intestinele, rinichii, limfa și pielea, explică specialiștii în nutriție.

„Există două moduri principale prin care poți susține procesele naturale care susțin detoxifierea organismului. În primul rând, asigurați-vă că alimentația zilnică conține suficiente fibre alimentare, pentru a susține eliminarea sănătoasă a deșeurilor din intestin. Dacă avem o dietă săracă în fibre și nu avem activitate intestinală regulată, atunci corpul nostru poate reabsorbi toxinele filtrate. Consumul unei game largi de legume organice este o modalitate excelentă de a vă crește aportul de fibre.”, este sfatul de aur dat de nutriționista Kim Pearson, din Marea Britanie.

Recomandată și în slăbire, apa joacă un rol important și când vine vorba de detoxifierea organismului.

„În al doilea rând, bea multă apă pentru a ajuta la eliminarea deșeurilor prin rinichi.”, a mai detaliat Pearson.

„Mulți oameni se referă la detoxifierea organismului în același mod la care se gândesc la dietele rapide, ce se țin pe termen scurt, pentru slăbire rapidă. Însă o detoxifiere de doar o săptămână nu va inversa în mod magic săptămâni, luni sau chiar ani de stil de viață nesănătos. Dacă suntem sănătoși, sistemele de detoxifiere ale corpului nostru vor acționa eficient și își vor îndeplini sarcinile zi de zi, indiferent dacă ne „detoxificăm” sau nu”, mai atrage atenția specialistul în nutriție.

detoxifierea, detoxifiere, slăbire, detoxifierea organismului, apă,

Cele 9 reguli pentru detoxifierea organismului!

Cel mai important lucru când vorbim de detoxifierea organismului este ca tot ce consumăm să conțină vitamine și minerale, așa cum sunt fructele și legumele proaspete.

Însă iată și un set de reguli ce pot ajuta la detoxifiere, chiar și la slăbire, odată ce ele sunt respectate întocmai:

  1. NU alcool! Consumul prea mult de alcool reduce capacitatea ficatului de a-și îndeplini funcțiile normale, cum ar fi chiar procesul de detoxifiere.
  2. DA somnului! Somnul va permite creierului să se reorganizeze, să se reîncarce și să elimine toxinele care se acumulează pe parcursul zilei. Așadar, este un aliat în detoxifiere.
  3. Mai multă apă! Pe lângă numeroasele roluri pe care le are în corp, apa permite, odată cu detoxifierea organismului, eliminarea reziduurilor din sânge.
  4. Mai puțin zahăr, mai puține alimente procesate! Consumul excesiv de zahăr, dar și de junk food se leagă de boli cornice, precum obezitatea și diabetul. Aceste afecțiuni pot afecta organele importante pentru detoxifierea organismului, cum ar fi ficatul și rinichii.
  5. DA alimentelor bogate în antioxidanți. Consumul unei diete bogate în antioxidanți va ajută organismul să reducă daunele cauzate de radicalii liberi și să poată reduce riscul de boli.
  6. DA alimentelor bogate în prebiotice. Consumul unei diete bogate în prebiotice vă menține sistemul digestiv sănătos, ceea ce este important pentru o detoxifiere adecvată și pentru sănătatea imunitară.
  7. Mai puțină sare! Consumul prea multă sare poate crește retenția de apă. Puteți elimina excesul de apă – implicit și deșeurile – prin creșterea aportului de apă și alimente bogate în potasiu, ceea ce va contribui la o corectă detoxifiere.
  8. Rămâi activ! Activitatea fizică regulată scade inflamația și permite detoxifierea organismului în cel mai sănătos mod posibil.
  9. Atenție la stilul de viață! Unele modificări ale stilului de viață și ale dietei pot îmbunătăți sistemul natural de detoxifiere al corpului.
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.