Revista care te menține sănătos

Știați că?

De ce unii copii răcesc mai des?

Dr. Cristina Luiza Davidoiu, medic primar boli infecţioase
28 octombrie 2019
Share
De ce unii copii răcesc mai des?

Există peste 200 de virusuri care determină apariția unei răceli simple. Pentru copiii care nu au mai intrat în contact cu aceste virusuri, există posibilitatea ca ei să se îmbolnăvească după ce intră în contact cu fiecare în parte.

Astfel, sistemul imun dobândește anticorpi și protejează împotriva altei răceli cu același virus. Acesta este motivul pentru care numărul de răceli pe an scade pe măsură ce copilul crește, iar sistemul imunitar se dezvoltă. Iată care sunt cauzele care duc la îmbolnăviri mai dese:   

  • Nerespectarea normelor de igienă: spălatul pe mâini, suflatul nasului, curățarea jucăriilor și a suprafețelor cu care cei mici intră în contact, utilizarea la comun a periuțelor de dinți, tacâmuri, prosoape etc.  
  • Lipsa activității fizice, care poate crește riscul de apariție a unei răceli cu 20-50%.
  • Somnul insuficient și expunerea la stres.
  • Dezechilibre alimentare și carențe de vitamine.
  • Decizia părinţilor de a nu-şi vaccina antigripal copiii. Campaniile de vaccinare antigripală trebuie începute încă de toamna. Vaccinul asigură o imunitate de aproape 6 luni de zile.
  • Expunerea copiilor la factori iritanți: fumul de țigară, vapori din lacuri și vopsele, parfumuri puternice de cameră, praf.
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.