Revista care te menține sănătos

Nutriție

De ce sa mancam ardei grasi

Dr. Roxana Mateescu, medic specialist geriatrie și gerontologie, medicină estetică și anti-aging, [email protected]
9 septembrie 2022
Share
De ce sa mancam ardei grasi

Ardeii grasi sunt printre legumele preferate ale majoritatii oamenilor, atat datorita aromei si gustului, cat si datorita beneficiilor aduse organismului. Acestia nu contin multe calorii si reprezinta o sursa excelenta de vitaminele A si C, potasiu, acid folic si fibre.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena Multivitamine şi Minerale Naturalis, un mix de 17 vitamine şi minerale esenţiale pentru buna funcţionare a organismului.

Ardeii grasi sunt de mai multe dimensiuni si culori. Acestia pot fi achizitionati in stare cruda, congelata sau la conserva. Cei rosii contin cei mai multi nutrienti, fiind bogati in beta-caroten si vitamina C. Iata care sunt beneficiile ardeilor grasi.

Sursa importanta de vitamine

Ardeii grasi reprezinta o sursa importanta de nutrienti, fibre si antioxidanti, bogati in vitamina A, esentiala pentru sanatatea ochilor. O cana de ardei grasi taiati cubulete sau „bete” de ardei grasi pe zi ofera o cantitate generoasa de vitamina C, care sprijina imunitatea. Mai mult, ardeii grasi contin folati, ce asigura functionarea normala a celulelor rosii, fiind importanti in special pentru femeia insarcinata si fat, ajutand la impiedicarea aparitiei unor malformatii congenitale. In plus, ardeii grasi sunt o sursa foarte buna de vitamina K, esentiala pentru coagularea sangelui.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar Benesio MaxiTonic; care contribuie la revigorarea şi tonifierea organismului şi la îmbunătăţirea calităţii vieţii. Conţine o combinaţie unică de 24 de elemente (vitamine, minerale, acizi graşi nesaturaţi şi extracte naturale).

ardeii grasi

Sunt bogati in antioxidanti

Ardeii grasi rosii contin licopen, substanta ce le ofera si culoarea. Acesta este un carotenoid ce ajuta la lupta impotriva radicalilor liberi acumulati prin expunerea la substante toxice. Licopenul ajuta si la prevenirea anumitor tipuri de cancer, precum cel colorectal si de prostata. De asemenea, ardeii galbeni si portocalii sunt bogati in carotenoizi, ce pot proteja impotriva bolilor cardiovasculare.

Antioxidantii si acizii grasi Omega-3: secretul articulatiilor sanatoase

Contin potasiu

Toate tipurile de ardei gras sunt bogate in potasiu. Acest mineral ajuta la mentinerea echilibrului lichidelor si al mineralelor in organism, favorizeaza functionarea normala a muschilor si regleaza tensiunea arteriala. Este recomandat, insa, sa consumati mai mult ardei rosii si galbeni pentru acest beneficiu.

ardeii grasi

Ajuta la digestie

Consumati in special in stare cruda, ardeii grasi sunt bogati in fibre. Fibrele sunt necesare pentru mentinerea greutatii corporale in limite normale, dar si a nivelului colesterolului si al trigliceridelor. Datorita continutului crescut de fibre, aceste legume imbunatatesc digestia si mentin functiile normale ale aparatului digestiv.

Nu au multe calorii

O cana de ardei maruntiti contine intre 30 si 40 de calorii. Ardeii grasi ofera o aroma si un gust savuros mancarii, fiind un substitut de nadejde al gustarilor bogate in grasimi saturate si carbohidrati. Gatiti intr-o maniera sanatoasa, acestia reprezinta o garnitura excelenta pentru aproape orice preparat.

Carbohidratii, intre sursa de energie si kilograme in plus

Contin vitamina B6

Ardeii grasi de culoare portocalie reprezinta o metoda buna de a creste nivelul de vitamina B6 din organism. Doza necesara este de 1,3-1,7 miligrame. Vitamina B6 ajuta corpul sa metabolizeze proteinele si celulele rosii. De asemenea, ajuta sistemele imunitar si nervos. Deficitul de vitamina B6 poate favoriza aparitia anemiei. Mai mult, vitamina B6 intervine in reglarea nivelului de zahar din sange.

Aceste proprietati pot fi obtinute si prin administrarea de suplimente alimentare. Insa, inainte de a face acest lucru, este important sa va ajustati dieta la un stil de viata cat mai echilibrat. Consumul de ardei grasi previne aparitia mai multor afectiuni, printre care cancerul, bolile de inima, gripa sau raceala.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.