Revista care te menține sănătos

Coronavirus

De ce aleg medicii specialişti să se vaccineze anti-COVID-19

25 ianuarie 2021
Share
De ce aleg medicii specialişti să se vaccineze anti-COVID-19

În ciuda argumentelor ştiinţifice, vaccinarea a devenit în ultimii ani subiect de discuţii aprinse. Cum era şi firesc, vaccinarea anti-COVID-19 a încins şi ea spiritele, cu atât mai mult cu cât vaccinul se bazează pe o tehnologie nouă.

Cele două vaccinuri anti-COVID-19 aprobate de UE, respectiv de Agenţia Europeană a Medicamentului, se bazează pe tehnologia ARN mesager.

Ce înseamnă ARN mesager. Cum funcţionează vaccinul bazat pe această tehnologie

Unii dintre invitaţii webinarului „Vaccinarea COVID-19 pe înțelesul tuturor”, organizat de Colegiul Medicilor din România, şi-au expus şi motivele pentru care au ales să se vaccineze.

„Vaccinarea oferă soluţia pentru păstrarea sănătoasă a plămânilor noştri”

Şef lucrări dr. Beatrice Mahler, Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București:

Din peste 660.000 de cazuri în România, 110.000 sunt pacienţi care au avut afectare pulmonară. Pacienţi care au necesitat internare, pacienţi care au avut nevoie de oxigen şi care nu au putut să respire. 94% dintre aceştia au avut afectare pulmonară şi o mare parte dintre ei au necesitat oxigen la domiciliu în momentul în care au plecat din spital.

Funcţia pulmonară a acestora a fost afectată, iar la două luni din momentul în care au fost declaraţi vindecaţi de COVID-19, 30% din capacitatea pulmonară era pierdută. Sunt doar câteva din motivele pentru care, ca medic pneumolog, cred că vaccinarea este o soluţie. O soluţie pentru a scădea numărul de pacienţi care vor avea nevoie de serviciile de pneumologie pe termen lung, pacienţi cronici.

Cred, prin urmare, că vaccinarea oferă soluţia pentru păstrarea sănătoasă a plămânilor noştri atunci când vorbim despre o posibilă infectare cu SARS-CoV-2.

„Sunt un astmatic plurialergic cu alergii încrucişate şi m-am vaccinat”

Prof. dr. Cristian Oancea, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Timișoara

COVID-19 este o boală nouă, cu o evoluţie clinică incomplet predictibilă în special pentru populaţiile vulnerabile. În acest moment, ca să prevenim boala, nu există strategii eficiente de tratament specifice.

Eu sunt un astmatic plurialergic cu alergii încrucişate şi m-am vaccinat şi am vaccinat colegi cu multiple comorbidităţi şi sunt astăzi fără nicio reacţie adversă, atât eu cât şi colegii mei. În afară de o uşoară durere la locul injectării nu am observat alte efecte adverse.

Este un vaccin sigur, care ne protejează, iar vaccinarea şi imunizarea prin vaccinare reprezintă singura soluţie să încetinim sau să domolim valul trei şi să rămânem sănătoşi, să ne recâştigăm libertatea şi vieţile cu care eram obişnuiţi înainte.

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.