Revista care te menține sănătos

Psihologie

Cum sa ai o minte puternica

7 noiembrie 2017
Share

Ce inseamna o persoana puternica? Desi, de cele mai multe ori, termenul este corelat cu puterea fizica, practica a demonstrat ca puterea adevarata este un lucru mult mai profund si este legata mult mai mult de o minte puternica.

Dezvoltarea fortei fizice este mult mai simpla: aproape oricine poate urma un regim strict de exercitii si dieta si sa capete o mare forta fizica, dar sa ramana slab in privinta puterii mintii. Dar nu se poate vorbi cu adevarat de tarie de caracter si de forta de actiune fara a dezvolta, in primul rand, muschii mintii. Adesea, acesta este un proces care implica o multime de practici. Iata cateva dintre cele mai importante obiceiuri mentale specifice, care vor ajuta la cultivarea unui spirit cu adevarat puternic.

 

1. Nu pierdeti timpul plangandu-va de mila!

Oamenii puternici mental nu se plang in legatura cu situatia lor sau legat de modul in care au fost tratati de altii. Ei au, in schimb, responsabilitatea pentru rolul lor in viata si inteleg ca viata nu este intotdeauna usoara sau corecta.

 

2. Nu renuntati la putere

Cei care au dezvoltat o rezistenta psihica nu le permit altora sa-i controleze, iar ei nu dau altcuiva voie sa aiba putere asupra lor. Ei nu spun lucruri de genul: „Seful meu ma face sa ma simt prost”, pentru ca ei inteleg ca isi pot controla propriile emotii si au posibilitatea de a alege modul in care sa raspunda la acestea.

 

3. Nu va feriti de schimbari

Oamenii puternici mental nu incearca sa evite schimbarile. Dimpotriva, ei spun bun venit oricarei schimbari, vazand-o ca pe un lucru pozitiv, si sunt dispusi sa fie flexibili. Ei inteleg ca schimbarea este inevitabila si cred in abilitatile lor de a se adapta la aceasta.

 

4. Nu va irositi energia pe lucruri pe care nu le puteti controla

Nu veti auzi o persoana puternica mental care sa se enerveze pentru bagajele pierdute sau ambuteiajele din trafic, acestea nefiind lucruri pe care sa le poata controla. In schimb, ei se concentreaza pe ceea ce pot controla in viata lor. Ei recunosc ca, uneori, singurul lucru pe care il pot controla este chiar atitudinea lor.

 

5. Nu va faceti griji daca nu va place toata lumea

Oamenii puternici mental recunosc ca nu au nevoie sa multumeasca pe toata lumea tot timpul. Nu le e frica sa spuna ce au de spus sau sa taca atunci cand este necesar. Ei se straduiesc sa fie draguti si corecti, si pot avea grija de alte persoane, chiar daca acestea nu ii fac fericiti.

 

6. Nu va temeti sa va asumati riscuri calculate

Ei nu-si asuma riscuri necugetate sau nechibzuite, dar nu-i deranjeaza sa-si asume riscuri calculate. Oamenii puternici mental petrec timp cantarind riscurile si beneficiile, inainte de a lua o decizie importanta, si se informeaza complet in legatura cu potentialele dezavantaje inainte de a decide sa ia o masura.

 

7. Nu insistati asupra trecutului

Oamenii puternici mental nu pierd timpul traind in trecut, gandind ca lucrurile ar fi putut fi diferite acum daca inainte ar fi procedat altfel. Ei isi recunosc trecutul si se gandesc doar la ceea ce au invatat din acesta. Asadar, ei nu retraiesc in mod constant experientele neplacute sau fanteziile despre zilele de glorie. In schimb, ei traiesc pentru prezent si pentru viitor.

 

8. Nu repetati greselile din trecut

Oamenii puternici mental isi asuma responsabilitatea pentru comportamentul lor si invata din propriile greseli din trecut. Ca urmare, ei nu repeta aceste greseli. In schimb, ei merg mai departe si iau decizii mai bune in viitor.

 

Cum sa ai o minte puternica9. Nu respingeti succesul altor persoane

Oamenii puternici mental pot aprecia si se pot bucura de succesul altor persoane. Ei nu devin gelosi sau invidiosi cand altii le depasesc realizarile. In schimb, ei recunosc ca succesul vine muncind din greu si sunt dispusi sa depuna toate eforturile pentru propria sansa la reusita.

 

10. Nu renuntati dupa primul esec

Oamenii puternici mental nu considera ca un esec este un motiv pentru a renunta. In schimb, ei folosesc esecurile ca pe o oportunitate de a se dezvolta si de a-si imbunatati abilitatile. Ei sunt dispusi sa continue sa incerce pana cand ajung sa realizeze ceea ce si-au propus.

 

Mircea Doaga

Sursa: wisdompills.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.