Revista care te menține sănătos

Interviu

Cornel Ilie: „Cred foarte mult in terapiile naturale si in tratamentele cu bioenergie”

5 septembrie 2017
Share

Cornel Ilie, solistul trupei Vunk, este un om pe cat de discret, pe atat de interesant. Atunci cand nu este pe scena, isi asuma mai degraba rolul de observator si nu cauta sa fie in centrul atentiei. Poate tocmai de aceea reuseste sa surprinda atat de bine emotiile si gandurile oamenilor pe care le transforma, apoi, in versuri.

Incepand cu 13 martie, trupa Vunk va incepe un turneu prin tara, asa ca este o ocazie buna de a-i cunoaste mai bine atat pe solistul trupei, cat si pe membrii acesteia, si de a le asculta muzica. In interviul pe care ni l-a acordat, Cornel ne-a povestit mai multe despre turneu, despre ce se ascunde in spatele ironiei din muzica lor, ne-a vorbit despre feminitate, pentru ca suntem in luna martie, considerata luna femeii, dar si despre metodele prin care are grija de sanatatea lui.

 

Farmacia Ta: Sunt peste 20 de ani de cand Vunk exista pe piata muzicala si a trecut prin multe transformari de-a lungul acestei perioade. Cum ai descrie trupa Vunk in aceasta etapa?

Cornel Ilie: Suntem mult mai maturi decat eram la inceput, fiind un lucru firesc, dar ne-am pastrat acelasi simt al ironiei si acelasi romantism ascuns din spatele ironiei. La noi si umorul, si ironia, si entuziasmul pe care le avem sunt, pana la urma, un fel de scut. Suntem niste oameni destul de sensibili care, la fel ca multi altii, incearca uneori sa para mai puternici decat sunt. Dar pana la urma sa iti recunosti slabiciunile este tot un semn de putere.

 

De ce au tendinta oamenii sa isi ascunda emotiile?

Pentru ca se tem sa nu fie raniti sau exploatati din cauza lor. La barbati, mai ales, se intampla asta deoarece vor sa para mai puternici decat sunt si li se pare usor ciudat sa isi exprime sentimentele. Din pacate, in relatii se intampla cel mai des acest lucru. Si, de aici, pornesc o serie de neintelegeri.

 

Ne aflam in luna martie, considerata luna femeilor. Spune-ne cum percepi feminitatea.

Mie imi place sa vad o femeie ca este naturala. Naturala prin atitudinea pe care o adopta fata de restul lumii, nu neaparat naturala fara machiaj. Si acolo sunt niste limite intre care trebuie sa se mentina, dar atitudinea mi se pare cea mai importanta. Din acest unghi cred ca se observa cel mai usor feminitatea.

 

Cornel Ilie: „Cred foarte mult in terapiile naturale si in tratamentele cu bioenergie”La ce fel de atitudine te referi? Acum se spune din ce in ce mai des ca femeile si-au pierdut feminitatea…

Nu, cred ca barbatii sunt mult mai feminini decat trebuie sa fie. Femeile experimenteaza, pur si simplu, nu cred ca si-au pierdut din feminitate. In schimb, la barbati mi se pare ca este o problema de identitate. Ori sunt prea primitivi, ori sunt prea feminini. Este o intreaga stare de confuzie. Suntem intr-o perioada in care barbatii incearca sa se redescopere si sa se reinventeze.

 

Pregatiti un turneu prin tara. Da-ne mai multe detalii.

Primavara trecuta am avut primul nostru concert acustic si, pentru ca ne-a placut atat de mult reinterpretarea pieselor, am zis ca neaparat trebuie sa il ducem si in tara. Turneul se numeste „Inconjurul lumii” si va avea loc in 18 orase, iar cele mai multe dintre spectacole vor fi in sali de teatru. Este un concert la care tinem extrem de mult, pentru ca lumea va avea ocazia sa redescopere in primul rand versurile, care sunt mult mai bine puse in valoare, dar si muzicalitatea pieselor.

Vom fi 12 oameni pe scena, vom avea percutie, trompeta, pian, cvartet, plus invitati cu care vom canta in duet anumite piese. Turneul incepe la Pitesti, mergem prin Brasov, Galati, Piatra Neamt, Iasi, Suceava, Chisinau, Cluj, Timisoara si alte orase. Lista intreaga si detalii despre concerte puteti gasi pe www.facebook.com/VunkOfficial.

 

Ce inseamna pentru tine un stil de viata sanatos?

In primul rand, trebuie sa te cunosti foarte bine, sa stii ce functioneaza si ce nu in corpul tau. N-am experimentat diete, nu pentru ca nu cred in ele, ci pentru ca nu simt nevoia. Stiu cand trebuie sa mananc mai putin, cand trebuie sa mananc mai mult, cand sunt intoxicat de prea multa carne sau alte alimente. Nu am un stil de viata total sanatos si echilibrat, pentru ca ritmul pe care il am nu imi permite. In schimb, imi fac mereu timp pentru sport. Joc tenis de 2-3 ori pe saptamana, squash si fotbal, din cand in cand.

Am descoperit si un tratament pentru imunitate foarte bun, pe baza de catina. Se umple un borcan trei sferturi cu catina si restul cu miere si se lasa un timp la congelator sa se solidifice. Trebuie luate 1-2 linguri pe zi. Face minuni!

 

Care consideri ca sunt cele mai importante investigatii pe care ar trebui sa le realizeze un barbat la aceasta varsta?

Cornel Ilie: „Cred foarte mult in terapiile naturale si in tratamentele cu bioenergie”Pe mine ma mira foarte tare faptul ca am vazut multi oameni care la aproape 40 de ani fac infarct. Din senin, oameni care au o viata normala, care fac sport etc. Prin urmare, cred ca la inima ar fi primul control, cel mai important. Si analizele uzuale, anuale, evident. Din toate partile vine cate o forma de stres si, chiar daca zici ca faci fata, tot te afecteaza. Se si spune ca stresul este boala secolului nostru.

Problema cu medicina conventionala in Romania cred ca este stabilirea diagnosticului. De acolo pleaca cele mai mari probleme si, de aceea, lumea incearca si alte terapii. Incercam alte metode in general atunci cand medicina conventionala da gres.

 

Tu cum te tii departe de stres?

Eu mi-am construit de mult o lume a mea in care ma simt foarte bine. Mi-am gasit o liniste a mea, tin cont de parerile apropiatilor, dar incerc sa nu las sa ma afecteze foarte tare ce zic cei din jur. Imi ascult foarte mult instinctul, cred ca el este vocea sufletului si sufletul stie mult mai bine despre tine decat stie mintea. Mi-am gasit o cale sa trec prin viata fara sa ma apese lucruri inutile.

 

Cat de importanta consideri ca este gandirea pozitiva in tratarea/ameliorarea unor afectiuni?

Cred ca este decisiva. Moralul si autosugestia sunt uneori mai importante decat tratamentul in sine. Am patit-o si am vazut-o si la altii si mi se pare logic. La fel cum cred ca este logic si faptul ca durerea din suflet ajunge sa construiasca boli in corp.

 

Un gand pentru cititori.

Sa fie cu zambetul pe buze pentru cei pe care ii intalnesc in fiecare zi!

 

Text: Bianca Badescu

Foto: Arhiva personala

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.