Consumul regulat, insa moderat de bere, ar putea reduce riscul bolilor cardiovasculare, ce reprezinta una dintre cauzele majore ale invaliditatii si decesului in Europa, conform unui studiu recent. Acesta a confirmat un lucru deja cunoscut, si anume ca vinul consumat in cantitati moderate (aproximativ doua pahare pe zi pentru barbati si unul pentru femei) scade riscul bolilor cardiovasculare cu pana la 31%.
Noutatea cercetarii consta in faptul ca, pentru prima oara, au fost aduse dovezi cu privire la beneficiile pe care berea le are asupra sanatatii, in conditiile in care procentul de alcool nu depaseste 5% si nu se consuma mai mult de jumatate de litru pe zi.
Ca si vinul, berea minimalizeaza pericolul bolilor cardiovasculare, asta daca, bineinteles, nu se fac abuzuri. In momentul in care nu se mai tine cont de cantitate, apar si riscurile. Berea contine vitamine, minerale si antioxidanti esentiali care provin din materiile prime.
Ruxandra Raica
Sursa: www.indiavision.com