Revista care te menține sănătos

Știri

Consumul de ceai reduce riscul decesului prematur

3 septembrie 2014
Share

Va place sa savurati in liniste o cana de ceai caldut? Ei bine, ceaiul poate reduce riscul de a deceda prematur, spun cercetatorii. Beneficiile ceaiului sunt numeroase datorita continutului de flavonoide, antioxidanti buni pentru sanatatea inimii si nu numai. Pentru a se ajunge la aceste concluzii s-a realizat un studiu  la care au participat 131.401 de oameni cu varste cuprinse intre 18 si 95 de ani care nu prezentau niciun risc de boli cardiovasculare. Studiul s-a desfasurat intre anii 2001 si 2008. In tot acest timp s-au inregistrat 95 de decese din cauze cardiovasculare si 632 inregistrate din cu totul si cu totul alte cauze. Consumul de cafea sau ceai a fost evaluat cu ajutorul unui chestionar.

Ceaiul, benefic pentru sanatate

Cercetatorii au descoperit ca bautorii de cafea prezentau un risc mai mare de boli cardiovasculare spre deosebire de restul participantilor, un risc chiar de 57%, mai ales daca persoanele respective erau si fumatoare. In plus, participantii la studiu care nu erau bautori de cafea erau mult mai activi din punct de vedere fizic. Asadar, problemele cardiovasculare sunt mult mai prezente in cazul persoanelor care sunt amatoare de cafea, spre deosebire de consumul de ceai. Ceaiul, insa, a redus riscul deceselor de cauza cardiovasculara cu pana la un sfert. Din pacate, in studiu nu este specificat cu exactitate tipul de ceai consumat, daca i se adauga lapte etc. Asadar, pentru zilele racoroase de toamna ce stau sa vina, inarmati-va cu multe tipuri de ceai si cani… colorate pentru a va inveseli.

Ruxandra Dumitrescu

Surse: Dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.