Revista care te menține sănătos

Remedii naturale

Ceaiuri care va scapa de pietrele la rinichi

25 august 2011
Share

Pietrele la rinichi sau calculii renali se dezvolta din saruri si minerale care sunt transportate de urina. Ele pot avea dimensiuni variate, de la cativa milimetri la cativa centimetri in diametru. Traversand uretra, calculii renali pot bloca micul pasaj intestinal si, astfel, apare durerea intensa localiza intr-una dintre partile laterale ale zonei lombare.

In cazurile severe, durerea este resimtita in toata zona bazinului, pot aparea ameteli, stari de voma si transpiratie abundenta. Sangele in urina este un simptom ce justifica faptul ca piatra zgarie mucoasa uretrala.

 

Litiaza renala trebuie tratata de la primele simptome

In cazurile de litiaza renala mai putin severe, se poate opta pentru remediile naturale pe baza de plante, care ajuta la ameliorarea simptomelor si la tratarea bolii. In cazul in care afectiunea se afla intr-un stadiu mai avansat, se recomanda un tratament prescris de medicul specialist, iar ca adjuvante pot fi folosite ceaiurile din frunze de mesteacan, busuioc, matase de porumb, muguri de pin etc.

 

Ceaiul de mesteacan favorizeaza eliminarea acidului uric

Ceaiul din frunze de mesteacan, prin diureza puternica pe care o produce, elimina toxinele din corp, stimuleaza schimburile organice, avand in acelasi timp si o actiune depurativa. De asemenea, favorizeaza eliminarea acidului uric si a colesterolului. Infuzia din frunze de mesteacan actioneaza mai ales asupra litiazelor renale, maruntind calculii si favorizand eliminarea lor, si mai putin asupra oxalatilor si fosfatilor.

Infuzia din mesteacan se prepara din 1-2 lingurite de pulbere din frunze, care se lasa la inmuiat intr-o jumatate de cana cu apa, de seara pana dimineata, cand se filtreaza. Maceratul se pastreaza, iar pulberea ramasa se opareste cu o jumatate de cana de apa timp de 20 de minute, dupa care se lasa la racit. In final, cele doua extracte se combina, iar compozitia rezultata se bea cu un sfert de ora inainte de mesele principale.

Pentru alinarea afectiunilor rinichilor si ale vezicii urinare, puteti prepara o infuzie din: frunze de mesteacan (15 g), splinuta (15 g), radacina de osul-iepurelui (15 g) si frunze de strugurii-ursului (30g). Apa (un sfert de litru) se pune la fiert, dupa care se adauga 2 lingurite de amestec pentru a se opari. Ceaiul se lasa 10 minute la infuzat, dupa care se strecoara si se bea.

 

Matasea de porumb calmeaza durerile cauzate de pietrele la rinichi

Ceaiul din matase de porumb se foloseste des ca tratament in afectiunile urinare. Infuzia din matase de porumb este un remediu foarte bun impotriva infectiilor tractului urinar si ale vezicii urinare, calmeaza durerile cauzate de calculii renali si ajuta la eliminarea pietrelor de dimensiuni mai mici. Pentru prepararea infuziei aveti nevoie de matase de porumb proaspata, organica (un sfert de ceasca matase de porumb sau 2 lingurite de matase de porumb uscata) peste care se toarna o ceasca de apa clocotita. Ceaiul se lasa la infuzat 5-10 minute, dupa care se strecoara. Se beau 3 cesti pe zi.

 

Ceaiul de papadie elimina nisipul sau pietrele mici

Infuzia preparata din 20 g de papadie cu radacina cu tot, 10 g frunze de plop tremurator, 10 g frunze de urzica si 10 g frunze de mesteacan ajuta la eliminarea nisipului sau a pietrelor mici. Pentru prepararea ceaiului se toarna ½ l apa rece peste 2 lingurite de amestec, dupa care se pune la foc 20 de minute. Ceaiul se strecoara, dupa care se dilueaza cu aproximativ 1 l de apa calda. Se bea cate o cana cu ceai de 2-3 ori pe zi.

In litiaza renala sunt recomandate si ceaiurile preparate din: cozi de cires si frunze de merisor (2 cani/zi); sapunarita (2 cani/zi); brusture si turita-mare.

 

 

Text: Elena Diaconu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.