Dupa ce medicii stomatologi au tras semnale de alarma in privinta consecintelor pe care le poate avea consumul excesiv de ceaiuri asupra dintilor, cercetatorii de la Universitatea din Bristol au desoperit care sunt infuziile care fac rau danturii si care tin cariile la distanta. Potrivit studiilor acestora, se pare ca ceaiul negru si cel verde contin un antioxidant care previne uzarea suprafetei dintilor si ajuta la reducerea riscului de aparitie a afectiunilor gingivale.
Astfel, o cana cu ceai verde consumata zilnic poate amana vizita la dentist, conditia fiind ca infuzia sa fie bauta neindulcita, iar temperatura acesteia sa fie una potrivita: nici prea rece, nici fierbinte, deoarece, in aceste cazuri, smaltul dintilor este in pericol.
La polul opus, este bine sa va feriti de ceaiurile din fructe de padure, lamai sau portocale, intrucat contin acizi ce dizolva pur si simplu smaltul dintilor daca sunt consumate in mod constant. Si alimentele bogate in calciu, cum ar fi lactatele, reduc riscul dobandirii unor afectiuni ale gingiilor, deoarece este deja cunoscut faptul ca aproximativ 99% din cantitatea de calciu din organism este prezenta in oase si dinti.
Cristina Ionescu
Sursa: http://worldental.org