Revista care te menține sănătos

Știri

Carnaciorii si carnea prea fripta cresc riscul de cancer

7 noiembrie 2011
Share

Ganditi-va de doua ori inainte sa mai lasati carnea pe gratar in momentul in care este aproape gata. Daca este prea pregatita, poate dauna sanatatii. Cercetatorii de la Insitutul Norvegian de Sanatate Publica au descoperit ca oamenii au, in anumite parti ale corpului, unele enzime numite: sulfotransferaze (sult). Problema este ca aceste enzime pot transforma substantele mai putin daunatoare in unele cancerigene.

Specialistii au facut studii pe soareci pentru a vedea daca exista intr-adevar un risc. Rezultatul a fost ca tumorile intestinale au crescut de la 31 la 80% in randul animalelor care au consumat carne aproape arsa timp indelungat.

Cristina Ionescu

Sursa: Daily Mail

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.