Cafeaua ar putea reduce efectele negative ale obezitatii, potrivit unui nou studiu stiintific american. Aceasta este o constatare incurajatoare care ar putea micsora riscul de aparitie a diabetului zaharat si bolilor cardiovasculare la persoanele obeze.
Acidul clorogenic prezent intr-o concentratie mare in boabele de cafea se pare ca ar putea prezenta beneficii pentru obezi, reducand rezistenta la insulina si acumularea de grasime in ficat, conform studiului publicat in revista stiintifica Pharmaceutical Research. Cercetatorii de la departamentul de farmacie al Universitatii din Georgia au realizat un experiment stiintific pe soarecii de laborator pentru a evalua efectul terapeutic al acidului clorogenic.
Beneficiile acidului clorogenic
Pe o perioada de 15 saptamani, expertii au supus rozatoarele la o dieta bogata in alimente grase si au suplimentat cu acid clorogenic. Apoi, acestia au masurat greutatea, nivelul de glucoza din sange, concentratia de insulina, dar si pe cea de lipide din ficat. Specialistii au demonstrat ca acidul clorogenic, un antioxidant foarte concentrat care poate fi intalnit atat in boabele de cafea, precum si in alte fructe si legume, reduce rezistenta la insulina. Pe langa faptul ca este antioxidant, actioneaza si precum un antiinflamator. Astfel, acidul clorogenic ar putea preveni obezitatea, iar consumul de cafea ar putea fi benefic in ceea ce priveste mentinerea echilibrului metabolismului.
Ruxandra Dumitrescu
Sursa: Topsante.com