Recunoscuta in primul rand pentru statiunile in care se schiaza, in Austria se gasesc si numeroase statiuni balneoclimaterice. Mag. Gabriele Lenger, marketing manager la Ambasada Austriei, ne-a oferit o imagine detaliata asupra relatiei turistice dintre Romania si Austria.
Turistii romani sunt pe locul intai in ceea ce priveste numarul de vizitatori in Austria. Privind impartirea pe sezoane, 60% din numarul total de turisti romani opteaza pentru un concediu sau pentru o vacanta de iarna, in timp ce 40% dintre acestia aleg vara ca perioada optima de petrecere a timpului liber pe teritoriul Austriei.
Romanii prefera Austria pentru a schia
Turistii romani constituie numarul 1 in randul turistilor straini din Austria. In ceea ce priveste statiunile balneoclimaterice, acestea nu se afla pe primele pozitii in lista optiunilor romanilor. Ceea ce ii atrage in principal pe taramurile austriece sunt pistele de schi si optiunile de wellness si spa.
Ofertele de tratament
Austria este foarte ofertanta in ceea ce priveste statiunile balneoclimaterice. Solul bogat pune la dispozitie izvoare cu ape minerale, bai termale, ocne terapeutice, ape cu bogat continut de fier, ape cu sulfati, cu radon, ape termale cu sulf, namol pentru impachetari, gaz carbonic, saline, saline termale, saline cu iod, apa bogata in iod si sulf si ape cu substante organice. Toate acestea sunt puse la dispozitia turistilor in tratamentul unei largi palete de afectiuni. Toate, in cadrul unor statiuni balneoclimaterice variate:
Boli ale tractului respirator: Aflenz, Blumau, Hall; Afectiuni oftalmologice: Hall, Laa/Thaya; Afectiuni reumatice cronice: Aflenz, Gastein, Ischl; Afectiuni degenerative ale aparatului locomotor: Althofen, Aussee, Hall; Carente de fier: Blumau, Radkersburg, Tatzmannsdorf; Recuperare si afectiuni geriatrice: Aflenz, Bleiberg, Haring; Afectiuni ginecologice: Aussee, Hall, Mitterndorf; Afectiuni ale tractului urinar si ale rinichilor: Blumau, Gleichenberg, Radkersburg; Afectiuni ale pielii: Hall, Schonau, Zell; Boli cardiovasculare: Hall, Radkersburg, Loipersdorf; Oscilatii ale tensiunii arteriale: Krumbach, Gastein, Mitterndorf; Circulatie periferica deficitara: Ischl, Radkersburg, Semmering; Boli cronice la copii: Ischl, Theresia, Loipersdorf, Baden; Boli neurologice: Ischl, Zell, Baden; Afectiuni ale functiilor sexuale: Sauerbrunn, Schonau, Tatzmannsdorf; Boli ale metabolismului: Leonfelden, Sauerbrunn, Micheldorf; Boli psiho-somatice: Aussee, Waltersdorf, Dellach; Afectiuni ale tractului digestiv: Ischl, Schonau; Boli ale ficatului si ale fierii: Gaschurn, Semmering, Blumau; Recuperare in urma accidentelor: Vigaun, Gaschurn. Dr. h. c. Barbara Wiebke Schöfnagel, atasat pentru probleme sociale la Ambasada Austriei, ne recomanda si Viena. „Eu prefer Cartierul Muzeelor din Viena si, desigur, zona ocnelor de sare. Iubesc Viena, este orasul meu natal. Locuiesc in imediata apropiere a Dunarii Vechi. Este o zona minunata. Acolo atat vara, cat si iarna, ai impresia ca esti in concediu si nu intr-un oras mare, la doar 9 minute de centru.”
Text: Irina Chelarescu
Consultant: Mag. Gabriele Lenger, marketing manager, Ambasada Austriei,
Dr. h. c. Barbara Wiebke Schöfnagel, atasat pentru probleme sociale, Ambasada Austriei