Pofta de dulce este greu de stapanit, asa ca, daca aveti nevoie de o motivatie, aflati ca oamenii de stiinta belgieni au efectuat un studiu care demonstreaza, fara echivoc, faptul ca zaharul are efecte teribile asupra sanatatii.
Cercetarea arata ca zaharul „trezeste” celulele canceroase si stimuleaza cresterea tumorilor. Studiul a fost efectuat pe o perioada de 9 ani, de catre oamenii de stiinta de la Universitatea Katholieke Leuven (Belgia).
Oamenii de stiinta cauta o metoda de opri zaharul sa ajunga la celulele canceroase
Aproape toate celulele corpului uman isi iau energia din zaharurile ce se gasesc in alimentatia fiecaruia dintre noi, iar celulele canceroase nu fac exceptie. Diferenta este ca celulele canceroase au un necesar de glucoza mult mai mare decat cele sanatoase, iar transformarea glucozei in acid lactic este mult mai rapida.
Cercetarea a fost efectuata pe celule de drojdie (engl. yeast cells), ce au un proces de fermentatie identic cu celulele canceroase. Concluzia, spun oamenii de stiinta, este ca zaharul pe care il consumam in exces duce la cresterea rapida a celulelor canceroase. In acest context, specialistii cauta o metoda de opri zaharul sa ajunga la celulele canceroase, fara a opri insa alimentarea celor sanatoase.
Pana cand acest lucru se va realiza, recomandarea este sa limitati consumul de zahar astfel: 36 de grame pe zi pentru barbati si 24 de grame de zahar pe zi pentru femei, conform Asociatiei Americane a Inimii. Incercati sa beti cafeaua sau ceaiul fara zahar, inlocuiti iaurtul cu arome cu unul simplu, fara zahar, renuntati la fructele uscate in favoarea celor proaspete, preparati-va sucurile acasa, din fructe proaspete, alegeti o paine sanatoasa si preparati-va mancarea acasa, pentru a avea control asupra ingredientelor.