Pana la inceputul secolului XX, corsetul era piesa vestimentara care le facea pe femei sa afiseze un corp in forma de clepsidra. In anul 1983, Marie Tucek a realizat un „sustinator pentru sani”, insa mai tarziu, Mary Phelps Jacobs a proiectat o versiune mai elaborata si a numit-o sutien.
Legatura dintre purtarea sutienului si aparitia bolii fibrochistice mamare, precum si a cancerului malign a fost mentionata abia in anul 1995 in cartea „Dressed to Kill” a cercetatorilor Sydney Ross Singer si Soma Grismaijer.
Purtati sutien toata ziua, sunteti mai expuse riscului de cancer la san
In urma unui studiu realizat pe un numar de 5.000 de femei s-a descoperit ca cele care purtau sutien de-a lungul intregii zile erau mai expuse riscului de cancer mamar comparativ cu femeile care purtau sutienul mai putine ore.
In aceeasi masura, medicul Gregory Heigh din Florida a constatat ca peste 90% dintre femeile care sufereau de boala fibrochistica mamara prezentau o imbunatatire atunci cand renuntau la sutien. Sistemul limfatic care include ganglionii limfatici de la nivelul sanilor necesita miscarea corpului pentru a pompa substantele toxice. Atunci cand purtati insa sutienul, drenajul ganglionilor limfatici este limitat, sanii contractandu-se.
Ruxandra Dumitrescu
Sursa: Naturalnews.com