Revista care te menține sănătos

Știri

Alimentele tip fast-food ar putea duce la depresie?

4 aprilie 2012
Share

Produsele alimentare precum gogosile, hamburgerii, pizza, in general produsele care au  primit denumirea de junk-food (alimente nesanatoase), fast-food-ul facand parte din aceasta categorie, se pare ca ar putea avea o legatura foarte stransa cu aparitia depresiei, potrivit unui nou studiu.

Conform acestuia, condus de oamenii de stiinta de la Universitatea din Las Palmas de Grand Canaria si de la Universitatea din Granada, persoanele care consuma fast-food prezinta cu 51% mai multe sanse de a suferi de depresie.

Bineinteles ca exista o legatura intre cantitatea de fast-food consumata si riscul depresiei, explica Almudena Sanchez-Villegas, autorul principal al studiului. Acesta demonstreaza ca oamenii care mananca produse fast-food, dar si produse comerciale coapte sunt mai putin activi si au obiceiuri alimentare nesanatoase, nu consuma fructe, nuci, peste, legume sau ulei de masline. Fumatul si mai mult de 45 de ore de munca pe saptamana contribuie in acest sens. Chiar si consumul unei cantitati mai mici de fast-food creste semnificativ sansele aparitiei depresiei.

Desi mai este inca nevoie de studii similare in acest sens, aportul acestui tip de alimente ar trebui controlat, deoarece pot exista implicatii grave asupra sanatatii, atat fizice (obezitate, boli cardiovasculare), cat si psihice.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.