Revista care te menține sănătos

Știri

Alimentele prajite in ulei de masline sau de floarea-soarelui nu imbolnavesc inima

26 ianuarie 2012
Share

Alimentele prajite in ulei de masline sau de floarea-soarelui nu au nicio legatura cu aparitia bolilor de inima sau a decesului prematur, insa nu acelasi lucru este valabil in cazul uleiurilor solide sau al celor reutilizate. Desi consumul de alimente prajite poate creste riscul hipertensiunii arteriale, al colesterolului si al obezitatii, legatura dintre bolile de inima si alimentele prajite nu a fost inca descoperita.

Potrivit unui nou studiu condus de catre Pilar Guallar-Castillon, profesor la Universitatea Autonoma din Madrid, Spania, nu a fost gasita nicio asociere intre consumul alimentelor prajite in ulei de masline sau ulei de floarea-soarelui si riscul bolilor coronariene.

Cercetarea a studiat metodele si obiceiurile de preparare a mancarii in randul a 40.757 de adulti cu varste cuprinse intre 29 si 69 de ani, de-a lungul unei perioade de 11 ani. Participantii la acest studiu au fost intervievati asupra modului in care consuma alimentele si la gatesc, iar la sfarsitul perioadei de observatie au fost inregistrate doar 606 evenimente legate de bolile de inima.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.