Alimentatia corecta in cazul persoanelor cu alergii poate face minuni. Exista o serie de alimente foarte sanatoase care va pot ajuta si sa controlati simptomele alergiilor, deoarece pastreaza sistemul imunitar puternic, iar noi va ajutam sa le descoperiti. Cercetatorii au aflat ca, de exemplu, persoanele care au o alimentatie bazata pe dieta mediteraneeana au cele mai putine alergii respiratorii. Nucile, strugurii, portocalele, merele, rosiile proaspete sunt alimente ce pot ameliora manifestarile alergiilor respiratorii.
De asemenea, nu uitati de fructele si legumele proaspete, de fructele bogate in vitamina C, de peste si de alimentele care contin magneziu, deoarece sunt extrem de utile in lupta cu alergiile respiratorii!
Probioticele reduc riscul de alergii
Aceste organisme vii au efect antiinflamator si antialergic, in special in timpul sarcinii si al alaptarii. Intr-un studiu publicat in Jurnalul Britanic de Dermatologie s-a demonstrat ca mamele care au consumat in timpul sarcinii si dupa lapte continand probiotice au redus riscul ca bebelusii sa dezvolte eczeme la aproape jumatate. In plus, un studiu italian a demonstrat ca, in momentul in care copiilor intre 2 si 5 ani care sufereau de rinita alergica li s-a dat sa consume lapte fermentat ce continea probioticul Lactobacillus casei timp de 12 luni, au prezentat mai putine episoade alergice.
Alimente si condimente care decongestioneaza sinusurile
Anason, fenicul, hrean sau mustar picant, toate actioneaza prin decongestionarea sinusurilor. Exista nenumarate retete pe care le puteti utiliza atunci cand aveti nasul infundat.
Fructele bogate in vitamina C cresc imunitatea
Vitamina C lupta impotriva histaminelor, reducand inflamatia, deoarece are efect antioxidant, care contracareaza actiunea inflamatoare a radicalilor liberi. Vitamina C este un antihistaminic natural, ale carui proprietati sunt preferate in tratamentul alergiilor. Consumati mere, pepene rosu, portocale sau capsuni si astfel veti lupta cu succes contra alergiilor.
Alimentele bogate in magneziu amelioreaza alergiile
Alimentele cu un continut ridicat de magneziu, precum migdalele, taratele de grau sau caju-ul sunt alimente excelente pentru ameliorarea alergiilor, deoarece magneziul este bronhodilatator si antihistaminic si are un efect calmant. Un studiu realizat de Universitatea Bringham Young demonstreaza ca animalele cu deficit de magneziu au niveluri mai mari de histamine in sange atunci cand sunt expuse la alergeni.
Somonul are actiune antiinflamatoare
Somonul, bogat in acizi grasi Omega-3, are efecte antiinflamatoare, ajutandu-va in lupta cu alergiile. Alte alimente care contin Omega-3 si pot combate alergiile sunt nucile.
Fructele si legumele proaspete combat alergiile
Fructele si legumele proaspete nu trebuie sa va lipseasca din dieta alimentara adoptata pentru ameliorarea alergiilor. Efectele lor antiinflamatoare ajuta la reducerea manifestarilor alergiilor in mod natural. Consumandu-le, veti putea gestiona corect rinita alergica si anumite simptome cum sunt dificultatile respiratorii.
Ruxandra Raica