Revista care te menține sănătos

Știri

Alăptarea poate reduce riscul de boli cardiovasculare în rândul mamelor

Mădălina Cristea; sursă: sciencedaily.com
19 ianuarie 2022
Share
Alăptarea poate reduce riscul de boli cardiovasculare în rândul mamelor

Femeile care au alăptat la un moment dat în viață au mai puține șanse de a dezvolta boli de inimă sau accident vascular cerebral, în comparație cu femeile care au avut ocazia să trăiască experienţa alăptării. Concluzia, desprinsă în urma unei meta-analize, a fost publicată recent în Journal of the American Heart Association.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar CardioVita, recomandat pentru reducerea oboselii şi menţinerea tensiunii arteriale în limite normale.

Alăptarea – beneficii şi pentru mamă, nu doar pentru copil

Beneficiile alăptării pentru nou-născuţi sunt deja bine cunoscute de toată lumea. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), aceasta reduce riscul infecțiilor respiratorii și a decesului cauzat de boli infecțioase.

Puţini sunt însă cei care ştiu că hrănirea la sân a bebeluşului are beneficii şi pentru mamă. Femeile care alăptează sunt expuse unui risc mai mic de a face bolilor cardiovasculare decât femeile care nu au ocazia sau nu pot face acest lucru. De asemenea, există cercetări anterioare care indică faptul că alăptarea la sân este asociată unui risc scăzut al mamei de a face diabet de tip 2 şi unele tipuri de cancer. 

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar Tonico Forte; care are rolul de a susține activitatea sistemului nervos și buna funcționare a organismului.

Aceste rezultate promiţătoare au fost obţinute, recent, în urma unei meta-analize riguroase. Mai exact, cercetătorii au analizat informaţiile din opt studii desfăşurate între anii 1986 şi 2009 în Australia, China, Norvegia, Japonia și SUA şi un studiu multinaţional.

Revizuirea ştiinţifică a inclus investigarea dosarelor de sănătate a 1.2 milioane de femei cu media de vârstă de 25 de ani la prima naştere. Procesul a constat în analizarea relaţiei dintre alăptare şi riscul cardiovascular individual al mamei. Cercetătorii au colectat informații precum perioada alăptării; numărul de nașteri; vârsta la prima naștere și dacă femeile au avut sau nu un atac de cord sau un accident vascular cerebral mai târziu în viață.

Cum puteţi reduce riscul de accident vascular cerebral

alaptare, beneficii alaptare, importanta alaptarii, boli cardiovasculare, diabet de tip 2, cancer, atac de cord, accident vascular cerebral, beneficii mama alaptare, beneficii copil alaptare, alăptat,

Concluzii

Datorită acestei cercetări, în care 82% dintre participante au declarat că au alăptat la un moment dat, oamenii de ştiinţă au constatat următoarele lucruri:

  • în comparaţie cu femeile care nu au alăptat niciodată, mamele care au raportat că au alăptat au prezentat un risc cu 11% mai mic de a dezvolta boli cardiovasculare;
  • pe o perioadă medie de urmărire de 10 ani, femeile care au alăptat la un moment dat în viață au avut 14% mai puține șanse de a dezvolta boală coronariană; 12% mai puține şanse să sufere accident vascular cerebral și 17% mai puţine şanse să moară din cauza bolilor cardiovasculare decât femeile care nu au alăptat niciodată;
  • femeile care au alăptat timp de 12 luni sau mai mult în timpul vieții au părut a fi mai puțin susceptibile de a dezvolta boli cardiovasculare decât femeile care nu au alăptat niciodată;
  • nu au existat diferențe notabile date de vârstă sau numărul de sarcini în ceea ce privește riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare.

În ciuda faptului că specialiştii de la OMS și U.S. Centers for Disease Control and Prevention recomandă ca bebelușii să fie alăptați exclusiv până la vârsta de cel puțin șase luni, doar 1 din 4 sugari se bucură de acest lucru.

Fumatul în timpul alăptării: efecte asupra bebeluşilor

Direcţii şi acţiuni pentru susținerea și încurajarea alăptării

„Este important ca femeile să fie conștiente de beneficiile alăptării pentru sănătatea bebelușilor lor și, de asemenea, pentru propria lor sănătate. Mai mult decât atât, concluziile desprinse din studii de înaltă calitate efectuate în întreaga lume evidențiază necesitatea de a încuraja și sprijini alăptarea prin crearea unor medii sociale şi de lucru favorabile alăptării, dar și a unor programe de alăptare pentru instruirea familiilor înainte și după naștere.”, consideră autorul principal al studiului, Peter Willeit, profesor de epidemiologie clinică la Medical University of Innsbruck, Austria.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.