Un nou studiu realizat in Marea Britanie demonstreaza, pentru prima data, ca acizii grasi Omega-3 din uleiul de peste pot atenua simptomele specifice osteoartritei, reducand riscul aparitiei acestei afectiuni cu pana la 50%.
Cercetarea a fost efectuata pe animale de laborator, carora le-au fost administrate zilnic suplimente de acizi grasi Omega-3. La sfarsitul perioadei analizate s-au constatat imbunatatiri considerabile in ce priveste refacerea structurii de colagen din cartilaje si cresterea numarului de molecule cu proprietati de absorbtie a socurilor. De asemenea, suplimentarea cu ulei de peste este benefica in cazul problemelor cardiace si in colita.
Testarea dozelor mari din acest tip de acizi pe subiecti umani este urmatoarea etapa pe care o au in vedere specialistii care spera la o reducere cu pana la jumatate a cazurilor de osteoartrita, boala ce afecteaza peste 80% din populatia trecuta de 45 de ani.
Paula Rotaru
Sursa: www.sciencedaily.com