Revista care te menține sănătos

Remedii naturale

9 remedii care ne scapa de migrena

Dr. Roxana Mateescu, medic specialist geriatrie și gerontologie, medicină estetică și anti-aging, [email protected]
21 mai 2024
Share
9 remedii care ne scapa de migrena

Cel putin o data in viata fiecare dintre noi s-a confruntat cu o migrena. Aceasta se poate confunda de multe ori cu durerea de cap obisnuita, uneori fiind chiar imposibil de diferentiat.

Cea mai frecventa este migrena fara aura. Doar 10 % dintre persoanele afectate au migrena cu aura. Mai rar apare doar aura fara durere de cap, in special la persoanele in varsta. In cele ce urmeaza va prezentam cateva metode prin care puteti combate eficient migrena.

1.   Acupunctura

Unele studii sugereaza ca acupunctura poate ameliora durerea din migrena si poate reduce numarul durerilor de cap, de asemenea. Terapiile complementare functioneaza, de obicei, cel mai bine cu tratamentele traditionale.

2.   Masajul

Masajul impotriva migrenelor nu a fost suficient explorat, insa un studiu sugereaza ca terapia prin masaj reduce numarul de dureri de cap pe care le experimenteaza persoanele cu migrena, desi nu poate ajuta in durere, odata ce migrena a inceput. Masajul reduce si stresul, un factor declansator important al migrenelor.

3.   Suplimentele

Cercetatorii sugereaza ca vitamin B2 (riboflavina) poate reduce frecventa migrenelor, desi nu poate usura durerea. Coenzima Q10 poate, de asemenea, sa duca la mai putine migrene in randul adultilor si copiilor, desi necesita cateva luni pentru a observa beneficiile acesteia. Inainte de a lua un supliment, este important sa discutati cu un medic pentru a fi sigur ca nu vor interactiona cu alte medicamente pe care le luati.

4.   Tehnicile de relaxare

Deoarece migrenele sunt determinate de cele mai multe ori, din cauza stresului, tehnicile de relaxare pot ajuta. Unele tehnici ce au rezultate bune includ inspirul profund si relaxarea progresiva a muschilor, in care va puteti tensiona si relaxa muschii din diferite parti ale corpului. Cu perseverenta, exercitiile de relaxare pot elimina stresul din organism si, astfel, pot preveni aparitia unei migrene.

5.   Exercitiile fizice

9 remedii care ne scapa de migrenaExercitiile cardio regulate pot diminua intensitatea migrenelor sau pot scadea frecventa lor. Rutina cardio – 40 de minute, de trei ori pe saptamana – a functionat la fel de bine ca medicamentele indicate pentru reducerea severitatii si frecventei migrenelor. Pentru exercitii mai putin solicitante, optati pentru o bicicleta eliptica sau medicinala. Consultati un medic inainte de a schimba tratamentul.

6.   Schimbarile in dieta

Unele persoane au observat ca unele alimente le declanseaza migrenele. Acest tip de alimente includ alcoolul, cofeina, ciocolata, mancarea la conserva, carnea procesata, branza cu mucegai. Daca tineti un jurnal al alimentelor consumate, va poate ajuta sa identificati ce ati mancat inainte sa apara migrena. Incercati sa eliminati aceste alimente unul cate unul si observati daca migrenele sunt ameliorate.

7.   Remediile cu plante

Oamenii au folosit plante pentru a trata migrenele de secole si s-au dovedit folositoare. Acestea pot ameliora durerea, greata si sensibilitatea la lumina din timpul unei migrene si va pot ajuta sa diminuati numarul durerilor de cap. Unele studii au aratat ca plantele sunt utile si pentru preventie. Discutati cu un medic pentru a fi sigur ca acestea sunt sigure de luat in cazul dumneavoastra.

8.   Presiunea

Multe persoane au observat ca aplicarea unei presiuni blande la nivelul capului, fetei si gatului in timpul unei migrene poate ajuta la usurarea durerii. Iata care sunt tehnicile pe care le puteti incerca:

  • Apasati pe sprancene si sub ochi.
  • Masati tamplele cu miscari circulare.
  • Masati baza craniului cu o minge de tenis.

9.   Odihna

Studiile au aratat ca lipsa somnului si migrenele merg mana in mana, deci schimbarile in obiceiurile legate de somn pot ajuta. Iata ce puteti incerca:

  • Nu cititi, nu va uitati la televizor si nu ascultati muzica in pat.
  • Nu atipiti in timpul zilei.
  • Nu mancati cu 4 ore inainte de culcare si nu beti cu 2 ore inainte de culcare.
  • Mergeti la somn la aceeasi ora in fiecare noapte si nu dormiti mai putin de 8 ore.

Obiceiuri in lupta cu migrenele

Stilul de viata poate avea un impact mare asupra frecventei migrenelor. Iata cateva sfaturi ce pot ajuta:

  • Tineti un jurnal al migrenelor pentru a identifica factorii declansatori.
  • Nu sariti peste mese.
  • Stati hidratat.
  • Faceti exercitii fizice regulate.
  • Mentineti-va o greutate corporala normala.
#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.