Nucile sunt cele mai sanatoase fructe in coaja lemnoasa, pentru ca sunt pline de antioxidanti, potrivit oamenilor de stiinta care au realizat un nou studiu. Conform acestora, consumul unui numar de sapte nuci pe zi va poate micsora colesterolul si va poate asigura o stare generala buna de sanatate.
Nucile contin un nivel ridicat de polifenoli, antioxidanti ce protejeaza organismul de moleculele ce provoaca leziuni tesutului. Dintre fructele in coaja lemnoasa, se pare ca nucile sunt cele mai bogate in polifenoli. Nucile de Brazilia si fisticul se afla si ele pe primele pozitii in clasament, in timp ce alunele si cajuul au un nivel usor mai scazut de antioxidanti.
Se pare, asadar, ca nucile inhiba cresterea colesterolului „rau” (LDL-colesterolul). In ciuda faptului ca nucile sunt considerate un superaliment, se pare ca europenii prefera totusi sa manance in proportie de 45% alune.
Ruxandra Raica
Sursa: www.newkerala.com