Revista care te menține sănătos

Nutriție

5 alimente recomandate pentru intarirea rapida a imunitatii

26 octombrie 2017
Share
5 alimente recomandate pentru intarirea rapida a imunitatii

Un sistem imunitar slabit, vulnerabil, ne expune organismul la virusuri si, respectiv, infectii. Iar daca se spune ca un mar pe zi tine doctorul la distanta, aflati ca exista mai multe alimente care intaresc imunitatea si care „stau de garda”, pazind, practic, organismul. Consumati constant aceste alimente bogate in vitamine si antioxidanti, mai ales in perioadele de tranzitie dintre anotimpuri, cand organismul trece printr-o serie de schimbari si incearca sa se adapteze.

Pentru a lupta impotriva gripei sezoniere si nu numai, ar trebui sa includeti in dieta dumneavoastra macar unul dintre alimentele urmatoare.

Citricele

Foarte multe persoane mananca alimente care contin vitamina C sau iau suplimente alimentare abia dupa ce raceala s-a instalat. Citricele ajuta organismul sa functioneze la capacitate maxima, vitamina C din compozitia lor contribuind la producerea de globule albe care lupta impotriva infectiilor. Sunt recomandate portocalele, mandarinele, kiwi, grepfrutul, lamaile. Deoarece organismul nu produce si nu inmagazineaza vitamina C, este esential sa mancati in fiecare zi cate un fruct care contine acid citric.

Usturoiul

Usturoiul este intalnit in foarte multe bucatarii din lume si ofera savoare felurilor de mancare. Desi pentru unii este doar un modest condiment, pentru altii este un miraculos „medicament”. Si pe buna dreptate, deoarece usturoiul contine ingredientul activ alicina care lupta impotriva bacteriilor si infectiilor. Alicina este substanta responsabila de gustul si mirosul usturoiului si se elibereaza atunci cand usturoiul este zdrobit, intarind sistemul imunitar.


Deschide videoclipul

 Iaurtul

Probioticele sau culturile vii si active intalnite in iaurt sunt bacterii sanatoase care tin la distanta germenii ce pot cauza boli la nivelul tractului intestinal. Bacteria Lactobacillus reuteri este un probiotic care stimuleaza producerea de globule albe si ajuta organismul sa lupte. In plus, lactatele reprezinta o sursa de vitamina D ce regleaza sistemul imunitar si il intareste. Consumati iaurt la micul dejun alaturi de cereale.

Cum puteti mentine sanatatea articulatiilor

Crustaceele

Seleniul este intalnit din belsug in crustacee precum stridii, homari, crabi si ajuta globulele albe sa produca citokine – proteine care ne „pazesc” de virusurile gripale. De asemenea, carnea de somon, macrou si hering contine Omega-3 ce reduce inflamatia, protejand plamanii de raceli si infectii. Daca nu sunteti fani ai crustaceelor si pestelui, ar trebui sa va mai ganditi o data, macar la beneficiile pe care le prezinta pentru sanatate.

Carnea de vita

Deficitul de zinc este o carenta nutritionala intalnita mai ales in cazul persoanelor vegetariene, zincul fiind un mineral care sustine buna functionare a sistemului imunitar. Lipsa de zinc din organism poate creste riscul de infectie, de aceea trebuie sa introduceti in dieta carnea de vita care contine zinc. Zincul este important deoarece ajuta la dezvoltarea celulelor albe cu rol in functionarea corecta a sistemului imunitar.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.