Revista care te menține sănătos

Remedii naturale

3 mirodenii care ajuta la scaderea glicemiei

25 iunie 2021
Share
3 mirodenii care ajuta la scaderea glicemiei

Diabeticii, dar si persoanele aflate in faza de prediabet, au la dispozitie optiuni alimentare limitate, si asta din cauza necesitatii de a consuma preponderent produse cu indice glicemic scazut. Din fericire, exista trucuri menite sa asigure un plus de savoare mancarurilor pregatite in acest context.

Totodata, puse in aplicare, ofera si beneficiul reducerii glicemiei. Folosite de mii de ani, mirodeniile au fost apreciate pentru proprietatile lor medicinale, afrodiziace si nutritive, uneori dovedindu-se atat de pretioase, incat valoarea lor devenise egala cu greutatea lor in aur. Multumita proprietatilor terapeutice, condimentele sunt alegeri extraordinare si astazi pentru tratarea unei palete largi de boli. Scortisoara, schinduful si usturoiul se numara printre mirodeniile care, consumate in mod regulat, ajuta la reglarea nivelului de glucoza din sange.

Scortisoara

Condiment utilizat inca din Antichitate, scortisoara nu numai ca ofera o aroma inconfundabila, usor picanta, unei bogatii de preparate culinare, dar contribuie si la echilibrarea glicemiei in timpul consumului de alimente. Responsabila de acest efect benefic ar fi cinamaldehida, ingredientul activ al scortisoarei. Aceasta promoveaza eliberarea insulinei, imbunatateste sensibilitatea la insulina si creste disponibilitatea organismului la acest hormon secretat de pancreas, potrivit unui studiu publicat in 2008. Reglarea nivelului de glucoza din sange si ameliorarea sensibilitatii la insulina ajuta la mentinerea unei greutati corporale normale, reducand si riscul de boli cardiovasculare. Pentru a avea parte de toate aceste beneficii, este suficient consumul unei singure lingurite de scortisoara, adaugata in cafeaua savurata zilnic, in iaurtul cu cereale integrale, in smoothie-uri etc. Scortisoara poate fi utilizata cu succes in dietele ce presupun eliminarea dulciurilor. Accelereaza procesul de metabolizare a zaharurilor din organism si reduce foamea, in special pofta de dulce care, stim foarte bine, duce la acumularea kilogramelor.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar GlucoSuport, recomandat pentru menţinerea concentraţiilor normale ale glucozei din sânge.

Usturoiul

Chiar daca nu este un condiment in sine, usturoiul nu putea lipsi din aceasta lista, multumita versatilitatii sale, putand fi inclus intr-o varietate de preparate culinare, si capacitatii uimitoare de a reduce nivelul de glucoza din sange. Un studiu derulat in 2006 asupra soarecilor de laborator si un altul dezvaluit in 2012 si efectuat asupra iepurilor au demonstrat ca usturoiul ajuta la scaderea nivelului glicemic. In plus, s-a dovedit ca extractele de usturoi contribuie la cresterea cantitatii de insulina disponibila la persoanele diagnosticate cu diabet. Nu in ultimul rand, o cercetare publicata in Journal of Agriculture and Food Chemistry a revelat ca usturoiul protejeaza inima de cardiomiopatia diabetica. Considerat si un prieten al inimii, datorita alicinei si celorlalti derivati sulfurati, normalizeaza nivelul colesterolului si scade tensiunea arteriala.

Condimentele, binefacerile naturii (II)

3 mirodenii care ajuta la scaderea glicemiei

Schinduful

Dupa ce mult timp a fost folosit ca planta furajera, schinduful si-a recapatat gloria de altadata in ultimele decenii. Semintele sale sunt utilizate la pregatirea mancarurilor cu specific indian si, gratie continutului mare de fibre, ajuta la absorbtia carbohidratilor, fiind astfel o alegere excelenta pentru reglarea glicemiei diabeticilor. In cazul diabetului insulino-dependent, se recomanda consumul unei infuzii de schinduf, 2-3 cani pe zi, insa doar in contextul unui control riguros si constant al glicemiei si sub supraveghere medicala. In cazul diabetului non-insulino-dependent, este indicat un consum de 4 lingurite de pulbere de schinduf pe zi, in cure de pana la 6 luni, cu aceleasi recomandari.

Originile schindufului se pierd in legenda. Despre aceasta planta se spune ca ar fi fost adusa pe Pamant de zeita egipteana Isis, devenind astfel extrem de apreciata in randul nobililor de la curtea faraonilor.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.